7 hälsosamma köttsubstitut för vegetarianer

Numera söker alltfler människor vegetarisk kost, men många av dem vet inte hur man ska få i sig alla viktiga näringsämnen från vegetariska livsmedel. Många vegetarianer känner inte till alla köttsubstitut som de kan använda för att ge deras mat en behaglig smak. Det finns viktiga näringsämnen i kött, fisk och fågel så du behöver känna till ersättare för dessa livsmedel. Ta exemplet med omega 3 fettsyror som rikligt förekommer i en del fisk som lax eller tonfisk. Du bör veta hur du får denna fettsyra från en vegetarisk källa. Och man vill ju också ha bra smak och konsistens för att få en övergripande middagsupplevelse. Att vara vegetarian betyder inte att du inte kan njuta av smaken och texturen av nötkött, fisk eller fågel. Här finns 10 livsmedel som du kan prova för att tillfredsställa din kött eller fiskliknande smak.

1. Nötter
Valnötter, jordnötter och mandel är alla exempel på nyttiga nötter. Att äta dessa nötter ger dig nödvändiga omega 3 fettsyror. De är också bra för sin höga protein-och fiberinnehåll. Tänk på att blanda nötter i vissa rätter som i eller sallad eller på smörgåsar. Var bara uppmärksam på det höga kaloriinnehållet. Du bör undvika nötter som innehåller för mycket salt eller choklad.

2. Soja
Soja hamburgare, soja kalkon, soja bacon, soja kyckling, soja korv är de exempel på vegetariska soja livsmedel som fungerar utmärkt som köttsubstitut. Du får många hälsofördelar med att äta soja. Du får massor av protein, låg fetthalt och lågt kolesterol. Dessutom har soja cancer bekämpande egenskaper.

3. Bulgur
Bulgur är en form av helt vete och även om det vanligen används som ett slags ris, kan det vara ett bra substitut för köttfärslimpa och korv. Nästa gång du förbereder frukost, försök göra ett par bulgurkorvar. Denna fiberrika mat har mycket protein, kalium och järn.

4. Aubergine
Äggplantor kan vara en ersättning för kött i några av dina favorit-italienska rätter. Denna köttiga, lila grönsak används ofta till pasta och andra rätter. Vill du ha ett substitut för kyckling gratäng, vad sägs om en aubergine gratäng istället? Äggplantor är laddade med fibrer, antioxidanter, B-vitaminer och kalium.

5. Tofu
Denna tofu gjord av koagulerad sojamjölk och är som ett mjukt, geléaktigt, vitt block. Detta vegetariska livsmedel är ett utmärkt substitut för kyckling och nötkött. Packad med protein fungerar tofu bra i en gryta. Den har en fantastisk likhet med äggröra.

6. Portobellosvamp
Biffar av portobellosvamp gör ett utmärkt substitut för nötkött biffar och andra typer av grillat kött. De är tjocka, saftiga och har en köttig textur. De är låga i kolesterol och fett och innehåller protein och andra näringsämnen.

7. Baljväxter
Bönor, ärtor och linser är alla en del av baljväxtfamiljen. De fungerar utmärkt som köttsubstitut med sin höga halt protein, järn, magnesium och kalium.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*