Allt om gurka

Gurkan är bokstavligt talat en cool frukt att äta. Ja, och gurka är faktiskt en frukt och inte en grönsak, som den ofta kategoriseras som. Denna frukt har förmågan att kyla vårt blods temperatur och minskar svullnad i ansiktet – vilket är varför den ofta används vid skönhetsbehandling. Bortsett från det är den mycket uppfriskande och hälsosam på grund av sin höga vattenhalt. Dessutom har den nästan alla vitaminer och mineraler (vitamin B1, B2, B3, B4, C, kalcium, järn, zink etc.) som en person behöver varje dag.

Andra fördelar och användningsområden för gurka:

Den tar bort dålig andedräkt

I stället för att tugga ett tuggummi, som bara kan göra ditt blodsocker högt, kan du placera en skiva gurka i munnen. Gurka eliminerar luktande bakterier i munnen.

Den hjälper vid viktproblem

Att äta gurkor kommer att ge dig timmar av energi utan att göra dig fet. Detta beror på att det är mycket lite kalorier i gurkor. En kopp fylld med gurka innehåller endast ca 16 kalorier. Plus, fibrerna i gurka hjälper till att bromsa matsmältningen så att man känner sig mätt längre.

Perfekt bot mot bakfylla

Har du konsumeras lite för mycket alkohol på en fest? När du kommer hem, se till att äta gurka innan du går och lägger dig. Detta kommer att hjälpa dig att slippa den hemska bakfyllan på på morgonen. Detta beror på att gurkor innehåller socker, vitaminer och elektrolyter som ska fylla på de näringsämnen som har gått förlorade på grund av alkoholkonsumtion. Bortsett från detta, kommer dess höga att återställa vätskebalansen i kroppen – som alkoholen torkat ut.

Förskönar hud

Kemikalierna inuti en gurka kan hjälpa dig att få en friskare och mer skinande hud. Bortsett från att bara äta gurkan, kan du skiva den och placera den i kokande vatten. När du har tagit bort kastrullen från spisen placerar du ditt ansikte nära ångan i några minuter. Detta kommer också att göra att du känner dig mer avslappnad.

Den härdar solbränna

Ibland skyddar inte solkräm tillräckligt från solens brännande strålar. Om du inte har kräm att behandla din brända hud med, ta bara en gurka och gnugga den på huden. De flesta läkare rekommenderar detta som behandling även för andra hudirritationer.

 

Några tips när du köper, lagrar och äter gurka

Välj en mörkgrön gurka utan fläckar eller mjuka ställen. Se också till att gurkan är vaxad eller innesluten i plast, eftersom detta hjälper till att behålla fukten i gurkan.

Håll den i kylskåp för längre hållbarhet. Vanligtvis håller en gurka i en vecka, så köp inte för mycket om du inte kommer att konsumera den ganska snart.

Undvik att skalar gurkan. Skalet är stället där alla vitaminer, näringsämnen och fibrer finns.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*