Allt om sojamjölk och dess fördelar

Djurens mjölk är full av kalcium och andra näringsämnen, men veganer kan inte dricka den. Däremot kan sojamjölk vara ett bra alternativ för veganer och andra människor som inte vill konsumera mejeriprodukter. Precis som vanlig mjölk, smakar den gott och är också full av näringsämnen. Vissa tillverkare lägger även förtjockningsmedel i sojamjölken för att göra strukturen liknande komjölk.

Hur görs sojamjölk?

Processen att göra sojamjölk är väldigt annorlunda från djurmjölk. För det första kommer mjölken  inte från en levande varelse. Denna mjölk görs genom att mosa och pulverisera kokta sojabönor. Genom att mosa den,  kommer det näringsämnen från sojabönorna som hamnar i mjölken.

Fördelar med sojamjölk

# 1 – Den är 100 procent veganvänlig  

Sojamjölk görs utan att använda några mejeriprodukter. Detta betyder, att det är tillåtet att konsumeras av veganer eller personer med laktosintolerans. Förutom att dricka sojamjölk, kan det också vara ett bra substitut för matlagning speciellt när receptet behöver mjölk.

# 2 – Den är kolesterolfri

Även om du inte är vegan, kan sojamjölk fortfarande vara ett bra alternativ att dricka eftersom den inte innehåller kolesterol till skillnad från komjölk som har en mycket hög kolesterolhalt. Om du har högt kolesterol, är du i riskzonen för hjärtinfarkt, stroke och andra dödliga sjukdomar och därför måste du vara försiktig med vad du äter. Förutom att den är kolesterolfri, kan sojamjölk höja dina bra kolesterolnivåer och sänka de dåliga.

# 3 – Den innehåller en bra mängd med fiber

Vi behöver fiber som stöd i matsmältningen och lyckligtvis innehåller sojamjölken också det. Den har 2 gram fibrer per portion, medan den vanliga mejerimjölken inte innehåller någon fiber alls.

# 4 – Den är mycket näringsrik

Den innehåller de flesta näringsämnen som vår kropp behöver. Den innehåller protein, isoflavoner som sägs bidra till att förebygga hjärtsjukdomar, cancer och skelettproblem. Plus att den innehåller också vitamin B, E och mer.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*