Aubergine lasagne

Ingredienser

  • 3 auberginer
  • 3 vitlöksklyftor, skalade och skivade
  • Några kvistar färsk timjan
  • 1 torkad röd chili, smulad
  • 6 msk jungfruolja
  • 2 x 400 gr konserverade plommontomater
  • 1 skvätt balsamvinäger
  • 1 knippe färsk basilika, bladen plockas och stjälkarna hackade
  • 150 gr cheddarost, riven
  • 2 nävar parmesanost, riven
  • 6-8 färska lasagneplattor

Tillagning

Denna maträtt är mycket likt den grekiska moussakan men är istället för potatis baserad på pasta. Detta är i grund och botten en italiensk rätt med mycket smak.

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ångkoka därefter de hela auberginerna över en kastrull med sjudande vatten i cirka 30 minuter. Därefter gröper man ur köttet och skär upp dessa i grova bitar.
  2. Stek sedan auberginerna tillsamman med vitlök, timjan och chilin i en stekpanna med olivolja. Stek i cirka 10 minuter på medelstark värme.
  3. Lägg sedan i plommontomatarena och hacka de i bitar med en slev. Tillsätt sedan balsamvinäger och basilikabladet och låt det koka upp och sedan sjuda på svag värme i cirka 10 minuter eller tills såsen har tjocknat.
  4. Sprid ut auberginsåsen i en gratängform och strö över lite cheddarost och parmesan. Lägg därefter på lasagneplattor och upprepa proceduren med att lägga ett nytt lager med auberginsås och ost och sedan ovanpå det ett nytt lager med lasagneplattor.
  5. Avsluta med att garnera med den sista parmesanen och strö basilikabladen över. Skvätt slutligen lite olivolja över lasagnen och grädda den i ugnen i cirka 25-30 minuter tills den har fått en vacker färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*