Avgifta din kropp genom att bara äta färsk frukt och grönsaker

Detox är processen som används för att ta bort gifter från kroppen. Det är ett bra sätt att göra kroppen frisk igen. Vanligtvis görs detta med hjälp av fasta eller kost baserat på enbart juicer. Dessa metoder kan dock te sig ganska skrämmande och hårda. Inte alla människor kan hantera att inte äta någon fast föda på flera dagar. Den goda nyheten för dessa människor är att an fortfarande kan göra detox på kroppen utan sådant lidande.

Följ nedanstående steg:

Tänk på hälsosamma livsmedel

Det första steget i rensningen är att sluta äta konstgjorda livsmedel. Det betyder att du måste sluta äta bearbetade livsmedel eller livsmedel med kemikalier i. Fokusera på att äta färska, rena och oförfalskade livsmedel.

Bra mat att äta:

  • Äpplen – har en fibersort som kallas pektin och som hjälper till att ta bort ackumulerade gifter och livsmedelstillsatser i tarmarna.
  • Grönkål – hjälper till med rensning av njurarna.
  • Citrongräs – renar många organ som lever, njurar, urinblåsa, och hela mag- och tarmkanalen.
  • Ananas – hjälper matsmältningen och renar tjocktarmen. Resultatet blir ett hälsosammare matsmältningssystem.
  • Rödbetor – kan hjälpa levern att bli av med gifter och förbättra leverfunktionen.
  • Paranötter – har höga halter av selen, som hjälper till att ta bort kvicksilver från kroppen.

Välj livsmedel i sitt naturliga tillstånd

Istället för att köpa konstgjort sötade fruktjuicer från livsmedelsbutiker så väljer du färska fruktjuicer. Och istället för att steka, grilla och fritera dina grönsaker; försök att äta dem råa. Känner du att du verkligen inte kan äta dem råa försök då att ånga dem lätt och sedan bara krydda med lite havssalt.

Oregelbundna måltider – en mellanlösning

Att äta oregelbundna måltider är bättre än att inte äta alls. Hoppar över en måltid per dag kan hjälpa din kropp spola ut gifter. Istället för att äta tre måltider per dag, byt din lunch till en vattenfasta och vänta på middag för att äta fast föda igen.

Vatten

Detta kommer att bli ditt bästa vapnet för att spola ut gifter som frodas inuti kroppen. Bortsett från detta, kan du genom att dricka massor av vatten förbättrar tänkande/koncentration, minska hunger och återfuktar huden.

Håll det enkelt

I stället för att göra stora offer under kort tid kan du göra mindre offer under en längre tid. Försök att hålla din mat så enkelt som möjligt under din avgiftningsperiod. Till exempel kan du bara äta avokado eller bananer till lunch för att stilla hungern, i stället för att äta komplexa rätter. Välj även livsmedel som är lättsmält.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*