Bananer är inte bara för apor

Vissa människor ser bara bananer som apans favoritmat. Men efter att ha läst den här artikeln kanske du låter banen få lite upprättelse, då den även kan komma att bli din favoritmat.

Bananer har många fördelar som folk inte känner till. För det första kan bara det att äta en banan ge en person omedelbar energi för att genomföra en arbetsuppgift. Enligt forskning kan två bananer ge tillräckligt med energi för att klara sig igenom ett tufft träningspass. Dock är energin bara en av fördelarna med att äta bananer  – det kan också hjälpa människor att bekämpa och förebygga flera sjukdomar.


Bananer kan behandla och/eller förebygga sår

Om du lider av magsår kan bananer vara ditt naturläkemedel. Bananer har komponenter som skapar en skyddsmur i magen. Denna skyddande väggen kan motverka de skadliga effekterna av saltsyra. Bortsett från det kan bananer även bekämpa bakterier som är kända för att orsaka magsår.

Bananer kan hjälpa till vid stress och sorg

Om du känner dig ledsen och stressad så kan en banan om dagen göra att du mår bättre. Detta beror på att bananer har en typ av protein som kallas tryptofan som kan förbättra humöret hos en person. Specifikt kan det göra en person känner sig lyckligare.

För de som har stressiga jobb ör det alltid bra att ha en banan med sig, då banan motverkan känslan av stress.

Bananer kan öka hjärnkapaciteten

Bananer har en komponent som kan få människor att känna sig mer alerta. Om du pluggar till en tenta eller om du har en dag framför dig med tuffa arbetsuppgifter, är det bäst att lägga till en banan till din frukost, lunch och middag.

Den kan lösa dina förstoppningsproblem

Bananer innehåller mycket fibrer – vilket är en komponent som kan hjälpa till vid avföring. Om du äter banan varje dag behöver du inte dricka laxermedel bara för att tarmrörelsen ska bli god. Detta kan också frigöra toxiner och tungmetaller från kroppen.

Bra för anemiska människor

Bananer innehåller mycket järn och kan hjälpa till att skapa hemoglobin i blodet.

Det kan eliminera vårtor

Har du vårtor på huden? Du behöver inte gå till doktorn bara för att ta det bort dem. Allt du behöver är en bit bananskal och placera den på området med vårtor. Sätt ett plåster eller tejp på den och låt den sitta under natten. Gör detta i minst en vecka, men se till att förändringen av bananskal varje natt.

Bra för baksmälla

Baksmälla är verkligen fienden nummer ett dagen efter. Det bästa sättet att bota den är att göra en bananmilkshake. Bananen kan lugna magen medan mjölken kan återfukta ditt system.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*