Bli vegetarian på universitetet (tips för att göra din övergång enklare)

Du har kommit in på universitetet. Kanske blir det första gången du flyttar hemifrån och du börjar leva självständigt. Detta innebär att du kommer att ha mer frihet nu när det kommer till val av mat. Och detta kan vara en perfekt tid för dig att bli vegan. Men att övergå från att vara en köttätare till att bli vegan när du går på universitet är inte så lätt. Det kommer att finnas faktorer som kan hindra dig från att vara en glad vegan. För att undvika eventuella hinder kommer vi att ge några tips som gör din veganövergång på universitetet lättare, aptitretande och mer givande.

Första steget

Ge dig själv utbildning genom att lära dig  allt du kan om att vara vegan. Gå till biblioteket och låna böcker. Detta i sig kan komma att inspirera dig. Om du är för lat för att gå till biblioteket, kan du bara slå på datorn och läsa bloggar, eller titta på videoklipp om hur man blir friskare genom att gå över till vegetabilisk mat. Detta kommer att ge dig viljan att fortsätta din veganresa på universitetet.

Börja laga mat

Så här långt är din kunskapsbank fulladdad med information om hur du håller dig frisk med hjälp av grönsaker. Nästa sak du behöver är att börja laga mat. Investera i några vegetabiliska kokböcker och hitta recept som är lätta att göra. Det finns massor av kokböcker i ämnet numer. Du kan även hitta en hel del på nätet också. Det finns till och med recept som är speciellt gjorda för högskolestudenter.

Ta alltid vegetabiliskt snacks med dig

På universitetet kommer du att vistas i klassrum, eller på universitetsområdet, längre tid än du är van vid. Visst kommer det att finnas tillfällen då du kommer att känna dig hungrig. Automater eller cafeteriorna är oftast fulla med skräpmat, vilket kan vara frestande när man är hungrig. Men om du har med dig snacks – frukt eller kanske morrötter – kommer du att kunna motstå frestelsen att äta skräpmat. Innan du lämnar hemmet, kom alltid ihåg att ta med dig något att stilla hungern med.

Var en disciplinerad småätare

Studenter är kända för att äta massor av småsnacks. Detta är normalt eftersom de har massor av läsning att göra och det blir många stillasittande timmar då kroppen behöver påfyllning av energi. Elever som inte är veganer äter glass, choklad och chips. För veganer är det bästa du kan göra att ha med vegansnacks som yoghurt, ekologisk frukt och grönsakspinnar. Lite samma som när du är på föreläsning, men i större kvantitet.

Hjälp till att göra din cafeteria veganmedveten

Vissa universitetets cafeterior är inte så veganvänliga. Om din inte är det är det dags att hjälpa till och göra det möjligt genom att prata med de som driver cafeteriorna. Du kan försöka påverka för att göra en förändring. Förklara vikten av hälsosamma val i cafeterian. Men förmodligen kan du hitta alternativ för dig. Finns det inga veganalternativ vid just din fakultet, kan du oftast hitta det någon annan stans – även om du kanske måste ta dig en liten bit.
Skaffa cykel.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*