De bästa metoderna att laga dina gröna grönsaker med

Har du någonsin undrat när du är i en bra restaurang varför deras grönsaker alltid ser aptitlig och smaskiga ut, medan de hemma hos dig ser ut som vore dom gjorda av överblivet toalettpapper. Den skyldige här är faktiskt du – och din matlagningsteknik. Kanske du inte vet hur man ska tillaga grönsaker och därför slutar det alltid med ett överkokt resultat med ett livlöst utseende. Överkokning påverkar inte bara utseendet på din grönsaker, det berövar också dem även näringsämnen som din kropp hade mått mycket bättra av.

Sikta på mjukt krispig perfektion

Varje gång du tillagar grönsaker som spenat, broccoli, gröna ärtor, bönor och så vidare måste du alltid sträva efter mjukt krispig perfektion. Detta innebär att grönsakerna tillagas inuti men fortfarande känns fasta och krispiga varje gång du tar en tugga.

Metoder för att laga dina grönsaker

Det perfekta sättet att laga till dina grönsaker är att koka dem snabbt på hög värme. Detta är mycket knepigt eftersom, om du överskrider tillagningstiden, kommer de att bli intetsägande och fuktiga. För att laga dem perfekt måste du placera dina grönsaker i en kastrull med kokande vatten istället för att lägga i dem från början i det kalla vattnet. Om de ligger i ända från början kommer de sakta att tillagas medan vattnet kokar upp och när det väl nått sin kokpunkt, kommer grönsakerna redan vara fuktig och missfärgade.

TIPS: Om du vill veta om grönsakerna är perfekt tillagade – smaka helt enkelt av. Vanligtvis kommer tillagningstiden endast sträcka sig från två till fem minuter.

Efter grönsakerna kokats, måste du omedelbart ta bort dem från det kokande vattnet för att stoppa processen och sedan kasta dem i en behållare med is. Detta kommer att göra att grönsakerna behåller perfekt färg och konsistens.

Om du gillar din ångkokade grönsaker så gäller samma regler. Glöm inte att koka upp vatten under lock innan du placerar grönsakerna i ångkorgen.

För stekning och sautering stil bör du använda hög temperatur och tillaga så snabbt som möjligt. Detta kommer att bränna kanterna något, men huvuddelen av grönsakerna kommer att se fina ut och texturen bör fortfarande vara mjuk och krispig.

För frysta grönsaker, som bönor och ärtor, är det bäst att koka dem från deras frysta tillstånd snarare att tina dem först. Detta är av samma orsak som ovan, för att undvika att de blir fuktiga och bleka.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*