Effektiva vegetariska botemedel för kliande och irriterad hud

Kliande hud kanske verkar som ett enkelt problem, men för de drabbade, är det mycket irriterande och obehagligt.

Vad orsakar klåda?

Kliande hud kan uppstå på grund av allergiska reaktioner, insektsbett, väder, tvål eller medicin. Men oavsett orsaken till din klåda kommer skrapande på huden inte lösa ditt problem. Ju mer du skrapar, desto mer kommer det att klia och sämst av allt, kan det skada huden vilket kan leda till infektioner.

För att hjälpa dig med din klåda, är här några vegetariska lösningar som är mycket effektiva.

Havre

Detta är inte bara hälsosamt att äta, det innehåller antioxidanter som kallas avenantramider som har förmågan att lindra klådan.

När du använder havregrynen, tillsätt 2 koppar i badkaret fyllt med varmt vatten. Undvik att använda hett vatten eftersom detta kan irritera huden mer. Lägg dig i badkaret i 30 minuter till 1 timme så kommer du att må bättre efter.

Alternativt kan du också kombinera havre med en liten mängd vatten så det blir en kräm. Lägg krämen på de drabbade områdena på huden, täck dem med en trasa och låt vara i 30 minuter.

Notera:

Det är bäst att använda kolloidalt havregryn eller helt havre eftersom det innehåller mer avenantramider än bearbetad havre.

Citron

Citron innehåller ämnen som kallas ättiksyra och citronsyra som båda har anti-inflammatoriska och anti-irriterande egenskaper. Bortsett från att lindra klådan, har den kapacitet att förstöra de bakterier som orsakar klådan.

Användning av citron: pressa saften på en bit bomull och torka på det kliande hudområdet. Använd regelbundet tills klådan försvinner.

Aloe Vera

Aloe vera är inte bara en dekorativ växt; den har antibakteriella, svampdödande och anti-inflammatoriska egenskaper. Dessutom har den vitamin E och andra ämnen som är bra för att minska klåda.

För att använda aloe vera, bara skär upp ett blad och applicera geldelen på hudens irriterade område.

Ocimum tenuiflorum eller Tulsi

Denna basilika innehåller rikligt med föreningar såsom kamfer, tymol och eugenol som har förmågan att minska hudirritation. Bara rengör bladen och gnugga den irriterade huden. Du kan också koka bladen och doppa en bomullstuss bland de kokta bladen och dutta på huden.

Äppelcidervinäger

Äppelcider har antiseptiska, svampdödande och anti-bakteriella egenskaper som är bra när du kämpar med irriterad hud.

Användning av äppelcidervinäger: häll bara en liten mängd på en bomullstuss och lägg den på det drabbade området.

Anm: Vid användning av äppelcidervinäger, köp ett märke som är ekologiskt och ofiltrerat.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*