Hälsa och näring

Vegetarisk kost är en mycket gynnsam kost för den personliga hälsan. Genom den vegetariska kosten får man i sig många viktiga näringsämnen som skyddar en mot sjukdomar samtidigt som man minskar riskerna att drabbas av ett antal svåra sjukdomar genom att man slutar att äta kött, fågel, fisk och skaldjur.

Vegetarisk kost påverkar många av våra hälsofaktorer positivt som bland annat kolesterolvärdena och blodtrycket. De personer som äter vegetariskt kost får mer sällan hjärtproblem eller kärlsjukdomar. Risken att drabbas av cancer minskar mångfalt samtidigt som risken för att drabbas av diabetes minskar. Studier visar att personer som äter rött kött mer än fem gånger per vecka löper fyra gånger större risk att drabbas av cancer än personer som inte äter kött alls.

De personer som är vegetarianer drabbas dessutom mer sällan av fetma, har mer ork och energi samtidigt som de mår mycket bättre. Men det handlar om att äta en balanserad kost så att man kan tillgodogöra sig alla de vitaminer och näringsämnen som man annars normalt får genom att äta kött.

Vegetarisk kost är utmärkt för de som vill gå ned i vikt, få mer ork och energi och samtidigt vill minska riskerna att råka ut för svåra sjukdomar. Dessutom så är vegetarisk mat väldigt bra på andra sätt då den tillför vitaminer och ämnen som är bra för hyn, synen och magen.