Frukt och grönsaker som bleker tänderna

Missfärgade tänder? Detta är ett vanligt problem för många. Vissa går till sin tandläkare eller plastikkirurg för tandblekning. Eller så provar de olika tandblekningsprodukter som de kan använda hemma. Dock är problemet med dessa metoder de kan skada tändernas emalj och göra dina tänder väldigt känsliga. Hur kan du äta din favorit vegan shake, smoothies eller glass om dina tänder är för känsliga? Men du måste inte gå till en plastikkirurg eller tandläkare för att få dina tänder att bli vitare. Genom att bara äta vissa frukter och grönsaker, kommer du att kunna uppnå samma resultat..

Här är de frukter och grönsaker som kan hjälpa dig att naturligt bleka dina tänder:

Jordgubbar

Var inte rädd för den klarröda färgen på jordgubbar – den kommer inte att färga dina tänder. I själva verket har bären en komponent som kallas äppelsyra som hjälper till att avlägsna tändernas missfärgning. För vitare tänder ät alltså jordgubbar så ofta du kan. Ha dem vid dina måltider, sallad eller fruktshakes. Eller för snabbare resultat; mosa jordgubbarna och gnid dem mot dina tänder. När detta är gjort, lämna dem på i 3-5minuter innan du gör din regelbundna tandborstning med tandtråd.

Ananas

Enligt forskning har ananasens komponent bromelain en effekt att den kan ta bort fläckar på tänderna samt bidra till att bryta upp plack (klibbiga beläggning av bakterier som kan föröka sig och ge skador på tänderna).

Äpplen, selleri och morötter

Dessa frukter och grönsaker ökar salivproduktionen i munnen vilket fungerar som rengöringsmedel. Bortsett från detta hjälper det dessutom till att döda bakterier i munnen som orsakar dålig andedräkt. Krispigheten i dessa grönsaker och frukter har även en naturlig funktion att rengöra tänderna.

Lök och vitlök

Dessa kan ge dig illaluktande andedräkt, men de har komponenter som kallas thiosulfinates och thiosulfonates som eliminerar bakterier som orsakar karies. För att lök/vitlök ska vara effektiva måste du äta dem råa.

Broccoli

Denna grönsak innehåller järn som skyddar tänderna från syra.

Bananskal

Efter att ha ätit bananer ska du inte kasta bort skalet direkt. Gör det till en vana att först gnugga insidan av skalet på tänderna, vilket hjälper dig att bleka dem. Gör detta regelbundet och du kan få förvånande resultat.

Shitaki svamp

Dessa innehåller komponent som kallas lentinan som hämmar bakterier från att växa i munnen.

Bladgrönsaker

Nästa gång du äter din spenat, grönkål, sallad eller andra grönsaker, se till att tugga dem långsamt eftersom dessa grönsaker kan hjälpa till att skrubba tänderna


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*