Frukt och grönsaker som kan rensa artärer

Stroke och hjärtinfarkt orsakas av tilltäppta artärer är två av de mest dödliga sjukdomar som en person kan drabbas av. Om du gör lite efterforskningar, kommer du att upptäcka att det är vanligt att människor dör av hjärtinfarkt, stroke och andra hjärtrelaterade sjukdomar. Anledningen till detta är den dåliga kosthållning som många människor har idag. De äter kött, bearbetade livsmedel och andra ohälsosamma produkter utan att tänka på följderna av sina val. Slutresultatet är ofta döden eller oförmåga att leva ett fullödigt liv.

Men du kan förhindra att dessa dödliga sjukdomar drabbar dig om du vet hur du ska göra för att ta väl hand om dina artärer. Det bästa sättet att göra det på är att äta de frukter och grönsaker som anges nedan.

Vitlök
Vitlök kanske inte är bra för din andedräkt, men det kan rädda ditt dyrbara liv. Det har upptäckts
att vitlök förhindrar plackbildning i artärerna. Utöver det är vitlök känt för att sänka kolesterol, blodtryck och undvika blodproppar.

Det rekommenderade intaget av vitlök per dag är minst 4 klyftor. Du kan äta dem råa eller så kan du blanda den med din vegetariska kost. Om du inte bryr dig om hur du luktar jan du dra på och lägga vitlök i din mat i överflöd. Det kommer att gynna ditt hjärta och kommer dessutom att göra art din mat smakar bättre.

Granatäpple
Denna frukt är inte bara god, utan precis som vitlök förhindrar också denna plackbildning i
artärerna. Andra fördelar med granatäpple är att det ger blodtrycksminskning, naturlig
stimulering av kväveoxidproduktionen i blodet samt mycket annat bra. Om du är rädd för att drabbas av stroke eller hjärtsjukdomar, lägg granatäpple på din dagliga kost.

Äpplen
Tror du på ordspråket: ett äpple om dagen håller doktorn borta? Om inte – börja tro! Äpplet har nämligen en komponent som kallas pektin som kan sänka kolesterol och förhindra igensättning av artärerna.

Spenat
Spenat är rik på vitamin A och C som motverkar att kolesterol oxideras, vilket annars kan leda till att
plack byggs upp i artärerna. Om du inte gillar spenat så mycket kan du prova andra gröna bladgrönsaker eftersom dessa har liknande effekter som spenat.

Tomat
Tomat är rik på antioxidanten som kallas lykopen vilken kan reducera oxidering av det dåliga
kolesterolet och därmed motverka åderförkalkning och den kontinuerliga igensättningen av artärerna. För
att dra nytta av tomatens effekter kan du lägga den på din sallad, varmrätter, i soppa eller kanske i dina drinkar.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*