Gå från ohälsosam till hälsosam vegetarian

När folk hör ordet VEGETARIAN, den första adjektiv som dyker upp i deras tankar är; frisk. Men i verkligheten är inte alla vegetarianer hälsosamma. Några av dem är precis lika som ickevegetarianer som inte bryr sig om att ha en balanserad kost  det vill säga inte balanserar intaget av proteiner, kolhydrater och fetter. 

Bortsett från att en del vegetarianer är för lata för att laga sin egen mat finns många högkalori eller lågkalori vegetariska livsmedel som inte är bra för kroppen. Det är därför det är starkt rekommenderat för vegetarianer att välja fräscha rätter utan behandling alls.

Om du vill vara en hälsosam vegetarian, här är följande livsmedel att minska på eller att undvika:

Tofu

För vegetarianer kan tofu verka som ett bra substitut för kött men att äta för mycket av det här är dåligt för din hälsa. Tofu kanske gjorda av sojabönor som är hälsosamt men de är kraftigt bearbetade. Bearbetade sojabönor är dåligt för matsmältningssystemet och det är hög nivå av östrogen som kan orsaka hormonell obalans.

Veggiekött

Är du bekant med veggiekorv och veggiehamburgare/bacons? Kanske du köper dessa livsmedel i din favorit vegetariska butik, men dessa är egentligen inte gjorda av grönsaker. Dessa köttalternativ är tillverkade av bearbetad soja, socker, konserveringsmedel och konstgjorda smakämnen som är mycket ohälsosamt. I själva verket är riktigt kött mer hälsosamt än dessa. Om du verkligen vill ha en bra ersättning för kött, använd en stor svamp eller gör en hemmagjord biff på korn och bönor.

Vit pasta och vitt ris

Vit pasta och vitt ris är dåligt för hälsan eftersom de är också kraftigt bearbetade och på grund av detta, har det lågt näringsvärde.

Det bästa substitut för vit pasta är fullkornspasta och sobanudlar medan det för vitt ris är brunt ris, vildris och Kasha.

Ost

De flesta vegetarianer äter ost som källan till deras protein. Men för mycket ost kan orsaka skador på kroppen. Ost är mycket rik på mättat fett vilket gör att det är svårt att smälta vilket kan leda till uppblåsthet. Om du verkligen gillar ost, se till att äta med måtta och välja de obearbetade de utan konstgjorda ingredienser.

Sammanfattningsvis handlar vegetarianism om att eliminera köttprodukter och man lever hälsosamt. Det handlar också om att äta färska och ekologiska livsmedel som inte har bearbetats eller förändrats från sitt naturliga tillstånd.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*