Grekisk sallad

Ingredienser

  • 1 medelstor mogen tomat
  • 200 gr mogna körsbärstomater
  • En nötkött tomat
  • 1 medelstor rödlök, skalad
  • 1 gurka
  • 1 grön paprika
  • 1 näve färsk dill
  • 1 näve färsk mynta blad
  • 1 stor handfull svarta oliver, urkärnade
  • Salt
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk god kvalitet grekisk extra jungfruolja
  • 200 gr fetaost, i block
  • 1 tsk torkad oregano

Tillagning

Det grekiska salladen är känd över hela världen och äts dagligen av 100 miljontals människor runt om på vår jord. För att få denna grekiska sallad att smaka lika gott som den kan göra i Grekland behöver man använda de bästa ingredienserna som man kan finna. Riktigt mogna tomater, grekisk olivolja och en krämig, äkta grekisk fetaost.

  1. Skär den medelstora tomaten i skivor och dela körsbärstomaterna i halvor. Skiva sedan nötkött tomaten i tunna skivor. Lägg sedan alla tomater i en stor salladsskål.
  2. Skiva löken i mycket tunna skivor och lägg ned löken bland tomaterna. Skrapa sedan gurkan genom att dra en gaffel längs sidorna så det blir djupa spår. Skiva sedan gurkan i tjocka skivor och lägg i även dessa i salladsskålen.
  3. Rensa paprikan från frön och stjälkar. Skär sedan paprikan i fina ringar och lägg ned dessa i salladsskålen. Grovhacka därefter dillen och de mesta av myntabladen, spara lite för garnering. Lägg de grovhackade örterna i skålen. Pressa sedan oliverna över salladen och släpp sedan ned oliverna i skålen också. Salta salladen en aning, skvätt i lite vinäger och jungfruolja. Vänd därefter salladen försiktigt med händerna så alla grönsaker blandas ordentligt.
  4. Lägg sedan blocket med fetaost överst på salladen och strö oregano och de sparade myntabladen över salladen. Ringla slutligen lite jungfruolja över salladen och servera direkt.

1 Comments on this post

  1. Hej Fia,

    En vegetarian kan laga mat innehållande ost. Du tenker nog på vegan.

    Ole / Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*