Grekisk vegetarisk kebab

Ingredienser

  • 120 gr halloumiost
  • 1 gul paprika
  • 1 zucchini
  • 140 gr körsbärstomater
  • ½ en knippe färsk mynta

Tillval

  • ½ en färsk röd chili
  • 1 citron
  • Olivolja
  • Nymalen svartpeppar

Tillagning

Börja med att placera sex stycken träspett i kallt vatten. Låt träspetten få suga åt sig vattnen så att de inte börjar brinna i samband med grillningen.

Skär därefter halloumiosten i kuber, cirka 2 centimeter tjocka, lägg sedan osten i en stor skål. Skär sedan även paprika i cirka 2 centimeter tjocka delar. Ta bort stjälken och fröna innan man börjar dela paprikan. Placera paprikan i skålen.

Dela därefter zucchinin på längden och skär i cirka en halv centimeter tjocka halvmånformade skivor. Lägg även zucchinin i skålen och slutligen lägger man även ned körsbärstomaterna.

Finhacka myntabladen, utan stjälkar. Finhacka även chilin. Riv sedan ett citronskall och placera myntan, chilin och det rivna citronskalet i skålen. Häll över två matskedar olivolja och rör om blandningen försiktigt i skålen.

Krydda med lite peppar och eventuellt andra kryddor efter tycke och smak.

Värm därefter upp ugnen i grilläge och på hög värme. Smörj samtidigt en långpanna med lite olja och ställ den åt sidan.

Börja sedan trä på ostkuberna, tomaterna, paprikan och zucchinin på träspetten. Placera sedan träspetten i den smorda långpannan och grilla den i ugnen i cirka 10-12 minuter eller tills spetten fått en fin färg. Vänd på träspetten efter halva tiden så de ordentligt genomstekta.

Servera grillspetten tillsammans med en grekisk sallad och bröd.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*