Hälsofördelarna med äpplen

Vi vet redan att äpplen har massor av hälsofördelar. Det kan bidra till att undvika cancer, motverka diarré, kontrollera vikten, avgifta levern med mera. Detta är anledningen till att många människor köper mycket äpplen. Men för att njuta av dina äpplen maximalt bör du också lära dig lite spännande recept, i stället för att bara ta dem direkt yr kylen och äta dem råa.

Gör äppelsmoothies

Om du inte är så förtjust i matlagning kan du enkelt göra en läcker och smaskiga äppelsmoothie. Äpplen innehåller mycket C-vitamin, fibrer, kalium och naturliga sockerarter som bidrar mycket till den goda smaken i en smoothie. Om du vill vara äventyrlig kan du också kombinera äpplen med andra ingredienser som banan, morot eller fänkål.

Inkludera äpplen i dina muffins

Äpplen är lätt att lägga på alla typer av bakade varor och speciellt muffins. Nästa gång du bestämmer dig för att baka muffins, hacka äpplena du har i ditt kylskåp och lägg till dem i ditt recept. Det kommer inte bara att göra dina muffins mer näringsrika, det kommer också att lägga textur och smak som är absurt njutningsfullt.

Gör en salladsdressing med äpple             

Är du trött på din vanliga olivolja- och citrondressing? Varför inte vara mer påhittig och göra en dressing av dina äpplen.

Gör så här:

  • Välj några söta äpplen.
  • Mixa äpplena till en puré och tillsätt mandelsmör.
  • Lägg till en nypa salt eller andra kryddor för att ge din dressing bättre smak.
  • Häll slutligen dressingen på din salladsmix och njut av din måltid.

Sallad

Gillar du inte äppeldressingidén? Då kan du i stället bara kasta några nyligen skivade äpplen på din sallad istället. Du kan använda en kombination av grönkål, romansallad, russin, gurka, tomater och din favoritdressing.
Lägg äpplena på havremjöl

I stället för att lägga till sötningsmedel, som är ohälsosamt, ersätter du bara med äpplen. Havregryn är en underbar och hälsosam frukost – speciellt när du lägger till frukt som äpplen, bär eller päron. Du kan också använda äppelmos i havregryn, om du vill att det ska smaka sötare.

Lagring och användning av äpplen              

  • Skala aldrig dina äpplen. Dess skal är den mest nyttiga delen och innehåller mest antioxidanter – vilket du behöver.
  • Äpplen kan se lockande och goda ut när de ligger på ditt matbord eller på köksbänken, men de håller mycket längre om du förvarar dem i kylen. Om de förvaras på rätt sätt kan de hålla sig ända upp till tre månader.
  • Tvätta inte dina äpplen förrän precis innan du ska äta dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*