Hur du får dina barn att äta vegetarisk kost

Om du är vegetarian vill du säkert att dina barn ska vara vegetarianer också. Du vill att de ska följa din väg oavsett om det är för hälso, miljö, eller ideologiska skäl. Däremot kan det vara en utmaning att lära dina barn att avstå från att äta köttprodukter, särskilt när barnen är omgivna av köttätande vänner. Förr eller senare kommer ett scenario där dina barn kommer att insistera på att placera en kötträtt på matbordet, men du behöver inte oroa dig för mycket. Det kan vara en tuff match att övertyga dina barn att inte äta kött, men det finns en lösning för detta. Fortsätt läsa för att få tips om hur du lär ditt barn att helt anamma en vegetarisk livsstil.

  1. Förklara för dina barn varför du valde en vegetarisk livsstil och varför du vill att de också ska äta vegetariskt. Se till att dina skäl är lätt att förstå och är övertygande. Till exempel:

”Jag älskar djur och jag ser inte poängen med slutar sina liv bara för att vi ska kunna njuta av smaken av kött. Vi behöver egentligen inte att äta dem för att överleva eftersom det finns andra läckra livsmedel som frukt och grönsaker, där vi kan få all den näring som vi behöver för att leva hälsosamt. ”

”Jag älskar er alla det är därför jag vill att ni ska vara friska och lyckliga. Det finns massor av medicinska bevis på att vegetarisk kost är ett säkrare och hälsosammare val. Och vegetarianer är mycket mindre sårbara för hjärtproblem, diabetes, cancer, benskörhet och andra sjukdomar.”

2. Se till att du är redo att svara på alla deras frågor om vegetarianism. Du kan även introducera dem till böcker, tidskrifter eller webbplatser som innehåller information om vegetarianism.

3. Förklara för dem att det inte är en konstig eller udda sak att vara vegetarian. Dom kan känna sig obekväma och udda särskilt när de är i skolan eftersom de flesta av deras kamrater är köttätare, så du måste få dem att bli stolta vegetarianer. Påpeka att några välkända personer är vegetarianer såsom, Alicia Silverstone, Tobey Maguire, Alec Baldwin, Sir Paul McCartney, Abraham Lincoln, Brad Pitt, Jim Carrey, Shania Twain, Ashley Judd, Drew Barrymore, Brooke Shields.

4. Gör dina måltider så intressanta som möjligt.

Att övertyga dina barn att njuta av en vegetarisk livsstil kommer att bli mycket roligare och lättare om de inte känner sig tvungna att äta tråkiga eller enformiga livsmedel. Gör intressanta rätter och gör en mängd vegetariska mellanmål, måltider och desserter i ditt hem. Sök på nätet efter några vegetariska rätter och dra nytta av dessa recept för att hålla dina barn nöjda.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*