Hur man äter hälsosamt på kontoret

Hemma är det lättare för dig att hålla dig till din kost eftersom du alltid kan laga din egen mat. Hemma har du veganingredienser och köksredskap för att skapa läckra veganrätter. Men under vardagarna tillbringar flera måltider på kontoret. Vi är på jobbet i nästan 8-10 timmar och det är vanligt att vi bara äter skräpmat i olika former. Det är vanligt att de mest lättillgängliga alternativen finns i automater, i en cafeteria eller pizzerian rakt över gatan. Inget av detta är lämpligt för en vegan på arbetet. 
Då till lösningen av dessa problem. Här är några enkla knep för hur du kan ta med dig din vegetabiliska livsstil till kontoret.

  1. När du köper livsmedel, försök köpa in sådant som du lätt kan ta med på kontoret.

Gör det till en vana att köpa in näringsrik mat som är lätt att ta med att äta mellanmål. Det kan vara hummus, zucchinichips, baby morötter, nötter, torkad frukt och bär.

  1. Satsa på en bra matlåda med mättande innehåll

Du kan ånga grönsaker som broccoli och blomkål, lägga dem i din matlåda och ta med vegetabilisk dippa i en separat behållare. Börja med att mumsa på dina ångad grönsaker när magen visar tecken på hunger. Fibrerna i grönsakerna kommer att få dig att känna dig mätt i kombination med en fetare dippa som hjälper dig att absorbera näringsämnena från grönsakerna.

Andra mellanmål idéer:

  • Färska frukter som bananer, äpplen, päron, apelsiner och liknande.
  • Du kan även ta en färsk grönsakssallad med dig.Allt du behöver är en burk som du kan försluta samt en hög med grönsaker. När du kommer till kontoret lägger du bara din burk i kylen. När du ska äta är det bara att skaka den och hugga in.
  1. Är en näringsrik och mättande frukost innan du går till jobbet

Ät en frukost som är rik på protein. Enligt forskning minskar en proteinrik frukost risken för att du ska få hunger och cravings senare på dagen. Försök att äta en skål med tofu (tofu scramble med spenat), jordnötssmör på bröd, tempeh eller havregrynsgröt med massor av frukttoppings innan du går till jobbet. Om du inte är en morgonmänniska kan du förbereda din frukost innan du går till sängs på kvällen.

  1. Belöna dig själv med något extra då och då

Ibland kommer ångade grönsaker inte att räcka till för att stilla hungern. Dra på lite extra ibland med finare varor som röd paprika och Hummus Sandwich med karamelliserad lök, Portobello Mushroom Burger med veganost eller så kan du baka en vegetabilisk efterrätt, som du kan dela med dina medarbetare. Vem vet? Du kanske får chans att omvända en icke-vegan medarbetare.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*