Hur man förblir vegetarian under resa

Resor, om det är för affärer eller nöje, ger spänning för de flesta människor. Det är spännande att kunna besöka andra platser/länder. Men om du är en person som lever som vegetarian kan ordet resa sätta dig i ett panik-läge. Frågor som:

”Vad ska jag äta där?”
”Tänk om det inte finns några vegetariska livsmedel tillgängliga?” kommer att uppstå, men drabbas inte av panik.

Denna artikel kommer att hjälpa dig med ditt problem. När jag övergick till en vegetarisk livsstil, krävde mitt arbete också en hel del resande. Och jag har redan genomgått den panik som du upplever nu.

Den goda nyheten är, att oavsett var du är eller var du befinner dig, finns det många sätt att göra det roligt och hanterbart även om du inte är en köttätare. Här är några saker som du kan göra för att fortsätta ha en vegetarisk livsstil på ditt resmål.

  • Inför resan, gå till din lokala hälsokostaffär och köp mat som du kan ta med dig, till exempel mandel och tranbär och lägg de sedan i en zip-lock påse. Dessa är bra mellanmål och behöver inte förvaras i kylskåp och du kan lätt äta dem på planet eller i bilen.
  • Ring hotellet där du kommer att stanna och fråga om närheten till mataffären eller bondens marknad. Be även om ett rum med minikylskåp. Be dem också om deras gratis frukostmeny erbjudanden (om de har några). Du kan välja att serveras med en frukttallrik, bagels, jordnötssmör eller vegetarisk korv om du har tur.
  • Ladda ned det mobila programmet som heter HappyCow (www.happycow.net/mobile.html). Detta kommer att ge dig tillgång till alla vegetariska och veganska restauranger, butiker och kaféer i området, komplett med vägbeskrivning.
  • Försök att använda sociala medier som Facebook eller Twitter för att ansluta med dina vegan kompisar. Genom detta kan du fråga dem om de vet veganvänliga matställen på din destination. Vem vet, du kanske till och med träffar nya vegetarianvänner genom dessa sociala webbplatser.
  • I värsta fall kan du gå till en vanlig restaurang och beställa en enkel måltid med extra grönsaker, eller flera förrätter. Du kan välja att utesluta kött på rätten eller du kan be kocken att förbereda en grönsaksrätt till dig. Oftast är detta inget problem. Detta kommer att fylla din mage utan att bli stressad om vart ni ska gå eller vad man ska äta.
  • Be inte personalen om en vegetarisk meny direkt eftersom inte alla människor är medvetna om vad det egentligen innebär. En gång frågade jag servitören om det fanns något ”vegetariskt” på deras meny och det svar jag fick var nej. Men jag försökte en gång till genom att omformulera min fråga ”Finns det något som inte innehåller kött, fisk eller kyckling på menyn?” Och jag fick faktiskt massor av alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*