Hur man går ner i vikt med en vegansk kost

Låt mig börja den här artikeln genom att dela en berättelse. Jag brukade bo i en värld av kött. Jag var beroende av snabbmat, mejeriprodukter, fisk, skaldjur och kött. På den tiden var en måltid inte god om det inte fanns en stor köttbit på tallriken och på grund av dessa matvanor vägde jag till slut över 90 kilo.

Jag provade alla möjliga dieter. Men resultaten blev inte bra. Jag försökte till och med varje snabbdiet som finns i en flaska men ingenting fungerade och det slutade alltid med att jag grät av frustration. Som tur var introducerades jag till en växtbaserad kost. Efter det gick allting bra. De vegetabiliska livsmedlen gav mig mer energi, desto mer energi jag hade, desto mer ville jag röra på mig och ju mer jag rörde på mig, desto bättre form fick jag.

Hittills har jag tappat 30 kilo på bara 8 månader. Här är de saker du kan göra för att gå ner mer i vikt på en vegankost:

Undvik att vara en skräp-mats ätande vegan

Bara för att du tar bort kött från din kost betyder inte att du redan är en frisk person. Om du enbart äter vegan livsmedel kommer du inte att nå ditt mål, som är att gå ner i vikt. Håll dig till att äta färska grönsaker och frukter och ät andra typer av livsmedel med måtta.

Använd endast färska örter och naturliga kryddor för att smaksätta din mat

Istället för att använda för mycket feta oljor och andra bearbetade kryddor, välj örter och naturliga kryddor. Dessa kan förändra smaken på din mat på olika sätt utan negativa effekter på din hälsa och kost.

Ät organiskt!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*