Hur man gör så att tofu smakar bättre

Bland vegetarianer är tofu mycket populärt, men inte alla tycker om dess smak. Vissa äter det för att de inte har något val eftersom de inte kan äta djurkött. Men dessa människor vet egentligen bara inte hur man ska förbereda sin tofu på rätt sätt. Sanningen är att tofu är mycket läcker och välsmakande när de bereds rätt. Bortsett från detta det väldigt nyttigt eftersom det är fullt av kvalitetsprotein och det är dessutom mycket billigt. När du får veta hur man förbereder och lagar tofu på rätt säkert kommer det att bli en av dina favoriter i det vegetariska köket.

Följ dessa tips och tricks för att förvandla din vanliga vita kubtofu till i en läcker måltid:

Köp rätt typ av tofu för din måltid

Det finns många typer av tofu på marknaden. Det finns silkestofu och vanlig tofu med mjuk medium och fast konsistens. Den du ska köpa bör beror på den måltid du planerar att laka. Silkestofu har en vaniljsås-liknande konsistens. Du kan använda den för soppor, såser, smet och tofuomelett. Vanlig tofu är bäst för kinesiska rätter och andra tofurecept.

Din tofu måste tömmas först

Innan du börjar laga mat se då till att ta bort allt vatten från din tofu. Om du inte gör det kan inte din tofu absorbera andra smaker. När du öppnar tofupaketet dränerar du bort vattnet. Du kan göra det genom att pressa den. Det finn speciell tofupress att köpa, annars går det också bra att använda en handduk eller hushållspapper och lägga något tungt föremål på.
Tofu Marinad

Tofu är perfekt att marinera eftersom det lätt kan absorbera smak när du väl har dränerat den från vätska. Men kom ihåg att aldrig använda olja i marinaden. Olja kommer bara att hindra tofun från att absorbera smaken – så hoppa över oljan och ersätta den med soja, citronsaft eller andra sorters såser.

För fler smaker kan du även lägga till kryddor innan du tillreder. Välj från dina favoritörter och kryddor. Några som brukar passa bra är basilika, vitlök, paprika och oregano.

Gör det krispigt

För att lägga till en krispighet till, pensla helt enkelt på majsstärkelse efter du marinerat. Detta kommer att ge din tofu en bra konsistens och kommer även att hjälpa tofun att inte fastna i din stekpanna.

Grillning och kokning

Tofu är bra att stekas i ett stekjärn eller på grillen. Efter att du har marinerat din tofu kan du lägga den på grillen eller i ett stekjärn och spraya på lite olja för att förhindra att det fastnar, sedan steker du tills du får bra grillyta eller krispigt kanter.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*