Ingredienser
- 4 majskolv
- ½ en knippe färsk koriander
- ½ en färsk röd chili
- 4 vårlökar
- 3 mogna tomater
- Salt
- 2 limefrukter
- 1 msk jungfruolja
Tillagning
- Lägg majskolvarna på en varm grillpanna och grilla i cirka 15 minuter till majskolvarna har fått en fin grillfärg, utan att de blir brända. Vänd majskolvarna med jämna mellanrum så att den blir jämt grillad runt om.
- Lägg sedan majsen på en skärbräda så att den får svalna. Ta sedan en kniv och skär längs sidorna så att alla majskorna frigörs. Lägg alla majskorna i en skål.
- Rensa koriander och plocka bladen. Grovhacka bladen och lägg dessa i skålen med majsen. Släng stjälkarna.
- Dela chilin på mitten genom att skära den på längden. Skrapa sedan ur fröna och stjälken ur chilin och skiva sedan den ena halvan i små fina skivor. Lägg ned i samma skål som majsen. Släng eller spara den andra halvan för annan maträtt.
- Skala salladslöken och skiva den i fina skivor. Hacka även tomaterna i grova bitar och lägg ned löken tillsammans med tomaterna i skålen. Rör om och salta salladen.
- Dela sedan limefrukten på mitten och pressa ur saften ned i skålen, rör om ordentligt. Avsluta med att ringla lite jungfruolja över salladen.
- Servera salladen som en sidorätt till annan huvudmåltid eller tillsammans med bröd och frukt som en egen måltid.