Majskornssalsa

Ingredienser

  • 4 majskolv
  • ½ en knippe färsk koriander
  • ½ en färsk röd chili
  • 4 vårlökar
  • 3 mogna tomater
  • Salt
  • 2 limefrukter
  • 1 msk jungfruolja

Tillagning

  1. Lägg majskolvarna på en varm grillpanna och grilla i cirka 15 minuter till majskolvarna har fått en fin grillfärg, utan att de blir brända. Vänd majskolvarna med jämna mellanrum så att den blir jämt grillad runt om.
  2. Lägg sedan majsen på en skärbräda så att den får svalna. Ta sedan en kniv och skär längs sidorna så att alla majskorna frigörs. Lägg alla majskorna i en skål.
  3. Rensa koriander och plocka bladen. Grovhacka bladen och lägg dessa i skålen med majsen. Släng stjälkarna.
  4. Dela chilin på mitten genom att skära den på längden. Skrapa sedan ur fröna och stjälken ur chilin och skiva sedan den ena halvan i små fina skivor. Lägg ned i samma skål som majsen. Släng eller spara den andra halvan för annan maträtt.
  5. Skala salladslöken och skiva den i fina skivor. Hacka även tomaterna i grova bitar och lägg ned löken tillsammans med tomaterna i skålen. Rör om och salta salladen.
  6. Dela sedan limefrukten på mitten och pressa ur saften ned i skålen, rör om ordentligt. Avsluta med att ringla lite jungfruolja över salladen.
  7. Servera salladen som en sidorätt till annan huvudmåltid eller tillsammans med bröd och frukt som en egen måltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*