Ingredienser
- En stjälk selleri
- 1 medelstor lök
- Olivolja
- ½ tsk torkad timjan
- 1 msk mjöl
- 3 koppar mjölk
- 1 medelstor potatis, skalad och skuren i små tärningar
- 3 salladslök
- 2 koppar fryst majs
- ¼ kopp färsk gräslök, hackad, eller persilja
Tillagning
Majssoppa är en enkel soppa att göra men som kan göras på så många sätt att det finns stora variationer i smak och innehåll. Detta är en vegetarisk majssoppa men man kan tillsätt krabba, räkor eller rökt fisk och få uppleva helt nya smakupplevelser.
- Börja med att dra av bladen från sellerin och ställ dem åt sidan . Hacka sedan selleristjälkarna och löken. Värm olivoljan i en medelstor kastrull på medelvärme . Tillsätt de hackade selleristjälkarna, löken och timjan. Rör om tills grönsakerna blir aningen färgade.
- Strö mjölet över grönsakerna och rör om ett par minuter. Häll sedan i mjölken, tillsätt potatisen och koka upp under omrörning, rör hela tiden så att soppan inte fastnar i grytan. Koka tills potatisen är mjuk men inte mosig, vilket tar cirka 10 minuter.
- Under tiden så hackar man selleribladen, rensa ändarna salladslöken och skiva sedan löken i tunna skivor. När potatisen är mjuk, rör i majs, vårlöken och bladsellerin. Låt soppan få koka upp och sedan sjuda några minuter på svag värme så allt blir genomvarmt.
- Servera sedan tillsammans med lite parmesan eller bröd.