Majssoppa

Ingredienser

  • En stjälk selleri
  • 1 medelstor lök
  • Olivolja
  • ½ tsk torkad timjan
  • 1 msk mjöl
  • 3 koppar mjölk
  • 1 medelstor potatis, skalad och skuren i små tärningar
  • 3 salladslök
  • 2 koppar fryst majs
  • ¼ kopp färsk gräslök, hackad, eller persilja

Tillagning

Majssoppa är en enkel soppa att göra men som kan göras på så många sätt att det finns stora variationer i smak och innehåll. Detta är en vegetarisk majssoppa men man kan tillsätt krabba, räkor eller rökt fisk och få uppleva helt nya smakupplevelser.

  1. Börja med att dra av bladen från sellerin och ställ dem åt sidan . Hacka sedan selleristjälkarna och löken. Värm olivoljan i en medelstor kastrull på medelvärme . Tillsätt de hackade selleristjälkarna, löken och timjan. Rör om tills grönsakerna blir aningen färgade.
  2. Strö mjölet över grönsakerna och rör om ett par minuter. Häll sedan i mjölken, tillsätt potatisen och koka upp under omrörning, rör hela tiden så att soppan inte fastnar i grytan. Koka tills potatisen är mjuk men inte mosig, vilket tar cirka 10 minuter.
  3. Under tiden så hackar man selleribladen, rensa ändarna salladslöken och skiva sedan löken i tunna skivor. När potatisen är mjuk, rör i majs, vårlöken och bladsellerin. Låt soppan få koka upp och sedan sjuda några minuter på svag värme så allt blir genomvarmt.
  4. Servera sedan tillsammans med lite parmesan eller bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*