Minestrone

Ingredienser

  • 6 rågade matskedar färsk pesto
  • 1,5 liter kyckling eller grönsaksbuljong
  • 1 skål med fänkål
  • 100 gr fin sparris
  • 1 stor blomkål
  • 6 små zucchini
  • 6 plommontomater
  • Jungfruolja
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivad
  • 1 knippe salladslök, finhackad
  • 100 gr gröna bönor, fint skivad
  • 100 gr gula bönor, fint skivad
  • 100 gr ärtor
  • 100 gr bondbönor
  • 100 gr spagetti, i bitar
  • Havssalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 liten näve färsk grön eller lila basilika
  • 1 liten näve färsk gräslök

Tillagning

  1. Börja med att förbereda alla grönsaker och ställ åt sidan. Fänkål måste halveras, skivas och finhackas. När det gäller sparrisen så ska stjälkarna vara fint skivade, blomkålen måste delas upp i små buketter, squashen måste delas på längden och finhackas och sist måste tomaterna blancheras . Skär dem på mitten, ta bort kärnorna och skär sedan i fina skivor.
  2. Lägg i fem matskedar olivolja i en låg gryta eller i en wok. Lägg därefter i vitlöken, salladslöken och fänkålen. Stek försiktigt på svag värme tills löken och kålen är mjuka, utan att de får färg. Tillsätt därefter alla förberedda grönsaker, pastan och buljongen. Koka upp och låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter. Krydda därefter soppan och servera sedan soppan i djupa tallrikar med pesto i mitten. Garnera med lite hackad basilika och gräslök och stänk lite jungfruolja över toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*