Påverka din familj att bli vegetarianer

Du kanske redan har provat att försöka påverka din familj och inte riktigt tror på att det går. Du tänker att det är svårt nog att vara vegan utan att behöva övertyga familjen om att de också ska börja. Att du bör bara lämna dina andra familjemedlemmar på kost som de är vana vid.

Ja, det kan vara svårt för andra medlemmar i din familj att omfamna din vegana livsstil. Dina barn är väldigt kräsna och din partner är en tung köttätare. Men skulle det inte vara trevligt om du kan skapa en måltid som alla du kan äta tillsammans bara då och då?

Detta är inte omöjligt. Det gäller bara att följa tipsen nedan och på nolltid kommer du att göra så att dina barn och partner öppnar munnen och sinnena när det kommer till veganmat.

Använd substitutteknik

Numer finns köttersättning och ostersättning att köpa även i vanliga mataffärer. Dessa är inte 100 % perfekt veganmat eftersom de är klassificerade som förädlade livsmedel – men det är en perfekt övergångsmat för dina andra familjemedlemmar. Prova att en gång i veckanvegetariskt kött där det annars skulle vara kött. Lura dina familjemedlemmar. De kommer förmodligen inte ens att märka skillnaden. Efter att de har ätit den mat du förberett avslöjar du att måltiden de just ätit var gjord av vegetariskt kött. Detta trick kommer långsamt att få dem att inse att vegetabiliska måltider också smakar bra.

Försök att ”Veganisera” måltiderna

Skapa en veganversion av familjens favoriträtter. Till exempel, om de gillar hamburgare, skapa en vegetarisk version med hjälp av en portabella svamp eller andra vegetariska alternativ, istället för de vanliga köttburgarna. Se bara till att det smaka riktigt bra, så att de inser att de fortfarande kan äta sin favoritmat trots att de äter vegetarisk kost. Försök vara kreativ genom att söka recept på internet.

Organisera ett smaktest i ditt kök

Låt oss inse det, inte alla människor är öppna för att vara vegetarianer. För att göra dem mer öppna – särskilt barnen – köpa veganversioner av mjölk, ost och andra snacks – och bjud in alla att smaka på produkterna. Efter det tar du in feedback från dina familjemedlemmar. Fråga dem vilka produkter som passar deras smak. Om de gillade veganost kan du köpa den produkten regelbundet istället för vanlig ost.

Lär dig de rätta kryddorna

En vanlig föreställning är att det krävs en mästerkock för att göra så att vegetarisk kost smakar bra. Men det behövs bara att du känner dina kryddor som vitlök, lök, paprika, rosmarin, basilika osv. så kan du få fantastiska resultat med din vegetariska mat och locka in familjen i den vegetariska världen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*