Potatissallad med vitlök

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 äggula
  • 1 tsk senap
  • 6 dl jungfruolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, pressad
  • 2 knippor krasse

Tillagning

  1. Lägg ned den skalade potatisen i saltat vatten och låt potatisen få koka tills de blir mjuka. Häll därefter bort vattnet och låt potatisen få svalna.
  2. Under tiden vispar man ihop äggulan med senap och tillsätter därefter olivolja, en droppe i taget under omrörning, tills man har blandat i cirka en fjärdedel av oljan. Därefter kan man tillsätta oljan lite snabbare, fortfarande under snabb omrörning. När man har fått klar majonnäsen så mosar man vitöken i en mortel. Blanda därefter vitlöken med lite salt och häll ned i majonnäsen. Krydda ytterligare med lite peppar och tillsätt sedan citronsaften i majonnäsen.
  3. Dela slutligen den kokta potatisen i klyftor och blanda ihop potatisen med majonnäsen. Strö över krasse och servera tillsammans med sallad och bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*