Ingredienser
- 1 kg färskpotatis
- 1 äggula
- 1 tsk senap
- 6 dl jungfruolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 citron, pressad
- 2 knippor krasse
Tillagning
- Lägg ned den skalade potatisen i saltat vatten och låt potatisen få koka tills de blir mjuka. Häll därefter bort vattnet och låt potatisen få svalna.
- Under tiden vispar man ihop äggulan med senap och tillsätter därefter olivolja, en droppe i taget under omrörning, tills man har blandat i cirka en fjärdedel av oljan. Därefter kan man tillsätta oljan lite snabbare, fortfarande under snabb omrörning. När man har fått klar majonnäsen så mosar man vitöken i en mortel. Blanda därefter vitlöken med lite salt och häll ned i majonnäsen. Krydda ytterligare med lite peppar och tillsätt sedan citronsaften i majonnäsen.
- Dela slutligen den kokta potatisen i klyftor och blanda ihop potatisen med majonnäsen. Strö över krasse och servera tillsammans med sallad och bröd.