Rotgrönsakssallad

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 3 råa rödbetor
  • 1 knippe rädisor
  • 1 selleri
  • ½ liten radicchio
  • 1 fänkål
  • 1 citron
  • ½ knippe färsk mynta
  • 5 msk jungfruolja
  • Havssalt
  • Nymalen svartpeppar

Tillagning

  1. Börja med att skala morötterna och rödbetorna med en y-formad skalare.
  2. Använd sedan samma y-formade skalare för att riva morötterna och rödbetorna i fina, tunna vågformade strimlor. Placera sedan dessa i en stor skål.
  3. Knip därefter av toppen och svansarna på rädisorna och skiva dessa i tunna skivor, placera även rädisorna i skålen.
  4. Rensa sellerin och skiva sedan sellerin i fina skivor. Rensa sedan även salladen och skiva den i fina strimlor. Lägg över sellerin och salladen i skålen.
  5. Plocka bort de lummiga topparna på fänkålen och lägg åt sidan. Skär sedan resterande fänkål i fina strimlor och lägg ned i skålen.
  6. Dela citronen på mitten. Pressa ned citronsaften i en liten skål. Plocka bort eventuella kärnor som följer med.
  7. Finhacka myntabladen, utan stjälkar, och lägg sedan ner den hackade myntabladen i samma skål som citronsaften. Häll sedan ned jungfruoljan i citronskålen och rör om kraftigt med en gaffel.
  8. Krydda slutligen citronblandningen med salt och peppar och häll sedan blandningen över salladen i den stora skålen.
  9. Lägg över salladen på ett serveringsfat och garnera med fänkålstopparna och lite mynta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*