Ingredienser
- 3 morötter
- 3 råa rödbetor
- 1 knippe rädisor
- 1 selleri
- ½ liten radicchio
- 1 fänkål
- 1 citron
- ½ knippe färsk mynta
- 5 msk jungfruolja
- Havssalt
- Nymalen svartpeppar
Tillagning
- Börja med att skala morötterna och rödbetorna med en y-formad skalare.
- Använd sedan samma y-formade skalare för att riva morötterna och rödbetorna i fina, tunna vågformade strimlor. Placera sedan dessa i en stor skål.
- Knip därefter av toppen och svansarna på rädisorna och skiva dessa i tunna skivor, placera även rädisorna i skålen.
- Rensa sellerin och skiva sedan sellerin i fina skivor. Rensa sedan även salladen och skiva den i fina strimlor. Lägg över sellerin och salladen i skålen.
- Plocka bort de lummiga topparna på fänkålen och lägg åt sidan. Skär sedan resterande fänkål i fina strimlor och lägg ned i skålen.
- Dela citronen på mitten. Pressa ned citronsaften i en liten skål. Plocka bort eventuella kärnor som följer med.
- Finhacka myntabladen, utan stjälkar, och lägg sedan ner den hackade myntabladen i samma skål som citronsaften. Häll sedan ned jungfruoljan i citronskålen och rör om kraftigt med en gaffel.
- Krydda slutligen citronblandningen med salt och peppar och häll sedan blandningen över salladen i den stora skålen.
- Lägg över salladen på ett serveringsfat och garnera med fänkålstopparna och lite mynta.