Somersetgryta med cheddar och persiljemos

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 1 lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 stor morot, finhackad
  • 1 purjolök, hackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 gr hackade tomater
  • 200 gr burk smörbönor, avrunna
  • 400 gr burk flageoletbönor, sköljda och avrunna
  • 2 dl torr cider
  • 2,5 dl grönsaksbuljong
  • Några kvistar timjan
  • Potatismos
  • Cheddar
  • Persilja

Tillagning

  1. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs löken, vitlöken, morötterna och purjolöken försiktigt tills de är mjuka, utan att de får färg. Tillsätt därefter tomatpurén, krossade tomaterna, smörbönorna, flageoletbönorna, cider, buljongen och timjan. Rör om ordentligt och låt sjuda i cirka 15-20 minuter på svag värme under omrörning tills blandningen har tjocknat och grönsakerna är mjuka.
  2. Gör under tiden i ordning potatismoset enligt eget önskemål. Blanda i persilja och cheddarosten i moset och rör om. Servera grytan tillsammans med persiljemoset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*