Squash och spenat pasta – Rotolo

Ingredienser

  • 1,2 kg smörad squash
  • 1 rödlök
  • Olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 500 ge fryst spenat
  • 1 hel muskotnöt, ska rivning
  • 4 vitlöksklyftor
  • 7 dl passerade tomater
  • 6 stora färska pasta ark, alternativt lasagneplattor, som förkokas för att göra dessa mjuka
  • 50 gr fetaost
  • 20 gr parmesanost

Tillval

  • Några kvistar färsk salvia

Tillagning

Rotolo är en av de mer ovanligare pastarätterna som väldigt många aldrig tidigare har ätit. Det är en form av lasagne eller cannelloni med krispig topp och en mjuk pasta i en härlig sås.

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Värm squashen hela på en långpanna i cirka 1 timme och 30 minuter. Under tiden squashen steks i ugnen börjar man med att skala och hacka löken. Lägg den hackade löken i en kastrull tillsammans med olja och värm på låg värme. Tillsätt även timjan, salt och peppar och låt sjuda i cirka 10 minuter under omrörning. Tillsätt sedan den frysta spenaten och täck kastrullen med ett lock. Låt blandningen få sjuda i ytterligare 15 minuter eller tills vätskan har avdunstat helt från kastrullen.
  2. Skär därefter squashen på mitten och rensa bort frön och hinnor. Mosa den sedan med en gaffel . Krydda därefter squashen och spenaten med salt, peppar och muskot.
  3. Skala och skiva vitlöken i fina skivor. Bryn vitlöken i lite olja i en låg gryta på låg värme tills den fått lite färg, cirka två minuter. Häll i de passerade tomaterna och tillsätt en liten skvätt vatten. Låt koka upp och sedan sjuda på svag värme under cirka 3 minuter.
  4. Lägg därefter ut pastaarken på ett bord och pensla dessa med lite vatten. Fördela sedan squashen jämnt över pastan. Lägg på spenaten och smula över fetaost. Rulla sedan ihop pastaarken och dela sedan pastan i fyra skivor.
  5. Lägg ned de skivade pastarullarna i tomatsåsen. Riv över parmesan och eventuellt salviabladen. Droppa lite olja över toppen och ställ grytan i ugnen i cirka 35 till 40 minuter eller till pastan har fått en vacker färg. Servera med en grönsallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*