Ingredienser
- 200 gr brun matris
- 1 msk rapsolja
- tummbit stor ingefära, riven
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 knippe salladslök, fint skivad på längden
- 150 gr pack shiitakesvamp, skivad
- 2 morötter, fint skivad i stavar
- 1 röd paprika, fint skivad
- 3 ägg, blandad med ett skvätt skummjölk
- Liten näve hackad koriander, plus extra för garnering
- 2 tsk sojasås
- 1 tsk sesamolja
- 2 msk chili pasta
- 1 msk sesamfrön, rostade
Tillagning
- Koka riset enligt instruktionerna på paketet.
- Hetta upp 2 teskedar olja i en stekpanna eller en wok. Lägg i vitlöken och ingefäran och stek i cirka 1 minut. Lägg därefter i alla andra grönsaker och stek på hög värme i cirka 3-4 minuter.
- Blanda äggen, med skummjölken, med koriander och de andra kryddorna. Häll lite olja i en stekpanna och häll ned äggblandningen. Låt steka försiktigt tills vätskan börjar försvinn på toppen. Vänd då på omeletten och stek andra sidan.
- När omeletten är klar välter an över den på en skärbräda och strimlar den. Lägg i soja, sesamolja, chilin i riset och blanda ihop detta. Lägg sedan upp riset på ett serveringsfat och lägg den strimlade omeletten ovanpå. Garnera med några blad koriander och sesamfröna.