Stekt brunt ris med korianderomelett

Ingredienser

  • 200 gr brun matris
  • 1 msk rapsolja
  • tummbit stor ingefära, riven
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 knippe salladslök, fint skivad på längden
  • 150 gr pack shiitakesvamp, skivad
  • 2 morötter, fint skivad i stavar
  • 1 röd paprika, fint skivad
  • 3 ägg, blandad med ett skvätt skummjölk
  • Liten näve hackad koriander, plus extra för garnering
  • 2 tsk sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk chili pasta
  • 1 msk sesamfrön, rostade

Tillagning

  1. Koka riset enligt instruktionerna på paketet.
  2. Hetta upp 2 teskedar olja i en stekpanna eller en wok. Lägg i vitlöken och ingefäran och stek i cirka 1 minut. Lägg därefter i alla andra grönsaker och stek på hög värme i cirka 3-4 minuter.
  3. Blanda äggen, med skummjölken, med koriander och de andra kryddorna. Häll lite olja i en stekpanna och häll ned äggblandningen. Låt steka försiktigt tills vätskan börjar försvinn på toppen. Vänd då på omeletten och stek andra sidan.
  4. När omeletten är klar välter an över den på en skärbräda och strimlar den. Lägg i soja, sesamolja, chilin i riset och blanda ihop detta. Lägg sedan upp riset på ett serveringsfat och lägg den strimlade omeletten ovanpå. Garnera med några blad koriander och sesamfröna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*