Stekt vegetarisk megamix

Ingredienser

  • Olivolja

Morötter

  • 500 gr morötter, skalade
  • Fruktsaften från en klementin
  • Några kvistar rosmarin, bladen

Fänkål

  • 2 lökar av fänkål, skalade, hackade
  • Några kvistar timjan, bladen
  • 1/2 citron
  • Palsternacka
  • 400 gr palsternacka, skalad
  • En skvätt av vitvinsvinäger
  • 2-3 kvistar salvia, bladen
  • 1 liten tsk honung

Betor

  • 350 gr rödbetor
  • 2 skvättar av balsamvinäger
  • Några kvistar oregano eller mejram

Rovor

  • 350 gr bebis rovor
  • 2 skvättar av rödvinsvinäger
  • 5 färska lagerblad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Förväll alla rotgrönsaker i lite saltat vatten. Börja med rödbetorna som tar cirka 20-25 minuter och koka dessa separat så att de inte färgar av sig. Lägg sedan de andra rotgrönsakerna i en egen kastrull med lite saltat vatten i cirka 10 minuter. Om någon av rotgrönsakerna är stora kan man dela dessa i halvor för att minska koktiden.
  3. Häll därefter bort vattnet och separera rotgrönsakerna från varandra så de bibehåller sina egna smaker. Blanda därefter respektive rotgrönsak med de andra ingredienserna, angivna i samma kategori i receptet ovan. Vänta med honungen till sist.
  4. Lägg därefter grönsakerna på en plåt och rosta grönsakerna under en folie i cirka 50-60 minuter i ugnen. Fem minuter innan mixen är färdig så ringlar man honungen över mixen och rostar i ytterligare fem minuter.
  5. Lägg upp megamixen på ett serveringsfat och servera med lämpliga tilltugg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*