Tips om hur du gör de godaste hemlagade veggieburgarna

Vem säger att nötkött är den enda, och ens bästa ingrediensen, för hamburgare? Du behöver inte nötkött – eller någon form av kött – för att göra en stor, saftig burgare. Det finns andra alternativ där ute som tofu, tempeh, seitan, texturerat vegetabiliskt protein och naturligtvis olika sorters grönsaker.

Givetvis kan du köpa färdiga veggieburgare i affären, men att skapa din egen från grunden innebär att du kan ha full koll på vad dina burgare innehåller, så att du inte får i dig några tillsatser som du inte vill ha i dig. Dessutom kan du utveckla ditt recept så att det blir precis som du vill ha det. En del människor undviker att göra sina egna veggieburgare eftersom de tycker att det är svårt, men om du vill lära dig hemligheten om hur skapar en utomjordisk hamburgare så kommer den här:

Välj den viktiga ingrediensen

Det gemensamma problemet för om du misslyckas med hemgjorda veggieburgare är att det saknas en viktig ingrediens. När du skapar en hemlagad vegetarisk burgare, måste du välja en eller två huvudingredienser som sticker ut. Till exempel kan du använda potatis, svarta bönor eller en blandning av kikärter och svartögda ärtor för att göra din burgare. Fel blandning kan förstöra smaken och texturen.

Glöm inte bindemedel

Anledningen till att vissa veggieurgare faler sönder är på grund av bristande bindemedel. Det gemensamma bindemedlet för en vanlig burgare är ägg, men du kan inte använda det till veggieurgare. Bindemedel som är bra att använda här är linfrön blandat med vatten, havregryn, ströbröd eller stärkelserika ingredienser såsom potatismos.

Balansera väta med torra ingredienser

Om dina ingredienser är för blöt, kommer din burgare bli blöt och inte kunna stekas. Om den å andra sidan är för torr kommer din hamburgare bara att bli kompakt och torr. Det bästa du kan göra är att balansera blandningen. Töm bönorna innan du mosar dem eller använd pappershanddukar för att torka andra grönsaker. Om du tycker att texturen är för blöt, tillsätt mer bindemedel.

Ge smak genom kryddor

Brist på smak är ett annat problem till varför folk blir avskräcka från att skapa en hemmagjord hamburgare. Var inte rädd att använda kryddor. Välj något som du tror kommer att matcha dina huvudingredienser. Du kan lägga till spiskummin, chilipulver, koriander, basilika med mera. Så länge du tror att den särskilda kryddan kommer att göra din maträtt smakfull så gå på det.

Lär dig hur man steker ordentligt

Tänk på att hamburgare gjorda av grönsaker inte liknar hamburgare av nötkött. De innehåller inte massor av fetter och på grund av detta kan de lätt fastna i grillen eller pannan. För att förhindra att det fastnar, använd tillräckligt med vegetabilisk olja när du lagar burgarna. Ett bättre sätt att laga vegetabiliska hamburgare är att använda dig av både spisen och ugnen. Bryn utsidorna av hamburgare på spisen och lägg sedan burgarna i ugnen för slutlig tillagning.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*