Tomat och pepparrots sallad

Ingredienser

  • 4 stora blandade tomater
  • 8-10 körsbärstomater
  • Havssalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Jungfruolja
  • Rödvinsvinäger
  • ½ vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk färsk pepparrot, riven
  • Lite färsk bladpersilja, fint skivad

Tillagning

Denna sallad blir bäst om man använder mogna tomater och färsk pepparrot.

  1. Skär de stora tomaterna i skivor, cirka en centimeter tjocka. Dela därefter körsbärstomaterna i halvor. Lägg därefter över alla tomater i ett durkslag i cirka 30 minuter och salta dessa så att smaken drivs ut till ytan.
  2. Lägg sedan tomaterna i en stor skål. Skvätt över lite jungfruolja, cirka 6 matskedar, och 2 matskedar vinäger. Skaka om skålen så att oljan blandas med tomaterna. Tillsätt även den nymalda svartpepparn och den rivna vitlöken och skaka om ytterligare så att det blandas väl i skålen.
  3. Lägg sedan ned den rivna pepparroten, gör det i omgångar, skaka runt blandningen och provsmaka. Lägg i mer pepparrot efter tycke och smak. Skiva sedan bladpersiljan, både bladen och stjälkarna, och blanda ned detta i tomatsalladen. Skaka om ordentligt så att allt blandas.
  4. Servera denna utsökta tomat och pepparrotssallad med getost eller potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*