Vegan Beauty: mat att äta som kan försköna huden

Mjuk, elastisk, fläckfri och ung hy. Dessa är de hudkvaliteter som folk vill uppnå – särskilt när de blir äldre. Men de hårda strålarna från solen – särskilt under sommaren – de ohälsosamma livsmedel vi äter, och andra faktorer, ger oss rynkor, torr hud och även akne. Vissa använder hudvårdsprodukter för detta, men det flesta är mycket dyra eller är helt enkelt inte tillräckligt effektiva. Men tack och lov finns det billiga lösningar som kan hjälpa människor behålla hudens skönhet. Allt du behöver är att mata dig själv med läcker veganmat. Denna mat kommer lysa upp din hud och släppa loss dess lyster. Det bästa av allt är att denna mat är mycket lätt att hitta. Allt du behöver är att besöka närmaste stormarknad – eller om du har tur – hitta dem redan hemma i kylskåpet.

Lista över mat som också är dina skönhetsprodukter:

Tomater

Tomater är fulla av antioxidanter som kallas lykopen och skyddar huden mot åldersframkallande toxiner och fria radikaler. Bortsett från detta ger tomater, enligt studier, också huden skydd mot den skadliga strålningen från solen. Tomater när inte bara huden utan också ditt totala välbefinnande.

Mörk choklad

Du behöver inte göra uppoffringar hela tiden bara för att få en vacker hud. Ibland kan sötsaker ha positiva effekter också. En godsak som mörk choklad har antioxidanter som kallas flavonoider och har anti-åldrande egenskaper som bidrar till yngre och fräschare hud. Mörk choklad har också visat sig förebygga cancer och hjärtsjukdomar.

Citrusfrukter

Frukter som apelsiner, citroner, grapefrukt och lime har ett stort antal flavoinoids och vitamin C som hjälper till att förhindrar irriterande rynkor. Citrusfrukter är också kända för att förebygga cancer, sänka blodtryck, sänka kolesterolen och bota migrän. Prova att äta citrusfrukter som mellanmål istället för skräpmat och andra förädlade livsmedel som du brukar äta.

Morötter

Morötter är inte bara tänkt att mata kaniner de kan också hjälpa dig att uppnå en yngre hud. Morötter innehåller mycket betakaroten som ger riklig mängd A-vitamin och antioxidanter som är viktiga för frisk hud.

Grönt te

Att sätta på solskyddsfaktor är viktigt för att skydda huden mot solskador – men utöver det kan du också dricka grönt te. Grönt te är ett aptitretande sätt att bromsa åldrandet och förhindra solbränna. Dessutom finns det en komponent i grönt te som kallas för polyfenoler och som är kraftfulla antioxidanter. Dessa hjälper immunförsvaret och förbättrar även ditt humör.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*