Vegetarisk chili

Ingredienser

  • En matsked olivolja
  • 1/2 medelstor lök, hackad
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 msk torkad oregano
  • 1 msk salt
  • 2 stjälkar selleri, hackad
  • 2 gröna paprikor, hackad
  • 2 jalapenos, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 burkar, 112 gr, hackad grön chilipeppar, avrunna
  • 2 paket, c:a 340 gr, vegetarisk sojafärs
  • 3 burkar, c:a 800 gr, hela skalade tomater, krossade
  • 1/4 kopp chilipulver
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 burk, 425 gr, kidneybönor, avrunna
  • 1 burk, 425 gr, garbanzo bönor, avrunna
  • 1 burk, 425 gr, svarta bönor
  • 1 burk, 425 gr, majskorn

Tillagning

  1. Värm olivolja i en stor kastrull på medelvärme. Rör i löken och krydda med lagerbladen, oregano spiskummin och salt. Koka upp under omrörning tills löken är mjuk. Tillsätt sedan selleri, grön paprika, jalapenos, vitlök och grön chilipeppar. När grönsakerna är genomvarma så tillsätt den vegetariska sojafärsen i smulor. Lägg ett lock på grytan och låt sjuda i 5 minuter på svag värme.
  2. Blanda därefter i tomaterna i grytan. Tillsätt även chilipulver och peppar. Rör sedan ned kidneybönor, garbanzo bönor och svarta bönor. Koka upp och låt sjuda i 45 minuter på svag värme. Rör slutligen ned majsen och låt sjuda ytterligare 5 minuter på svag värme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*