Vegetarisk curry med pappadams, ris och mintyoghurt

Ingredienser

Curryblandningen

  • ½ blomkål
  • Två matskedar rapsolja
  • 1 rågad tesked svart senapsfrön
  • 1 rågad tsk bockhornsklöverfrön
  • 1 rågad tesked gurkmeja
  • 1 liten näve torkade curryblad
  • 1 tumbit stor ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 salladslökar, hackad
  • 1 färsk röd chili
  • 1 stor knippa färsk koriander
  • 2 mogna tomater
  • 1 x 400 gr burk kokosmjölk
  • 1 x 400 gr burk kikärter
  • 1 x 227 gr burk ananas bitar, i saft
  • 1 citron

Riset

  • 300 gr fullkorn eller basmatiris
  • 10 kryddnejlikor
  • ½ citron

För serveringen

  • 4 okokta pappadams
  • ½ knippe färsk mynta
  • 3 msk fettfri naturell yoghurt
  • ½ citron

Tillagning

  1. Börja med att rensa bort de yttre bladen på blomkålshuvudet och skär det sedan i en centimeter tjocka strimlor. Grilla sedan blomkålen i en ugnsform på grilläge i ugnen tills den har blivit genomvarm. Var försiktigt så att blomkålen inte bränns vid.
  2. Häll riset och två koppar kokande vatten i en gryta och tillsätt kryddnejlikan, citronen och lite salt. Sätt på locket och låt få koka/sjuda enligt instruktioner på risförpackningen.
  3. Häll olja i en gryta och rör snabbt ned senapsförna, bockhornsklöversfröna, gurkmeja och currybladen. Rör om så att det blandas ordentligt. Lägg därefter i den skalade ingefäran, vitlöken, den hackade salladslöken, chili och korianderstjälkarna. Rör om och bryn tills blandningen fått en fin färg.
  4. Grovhacka de två mogna tomaterna och lägg ned i grytan. Häll därefter i kokosmjölken, kikärterna och ananasen, med fruktsaften. Lägg sedan ned den grillade blomkålen och lägg på ett lock. Låt blandningen få koka upp.
  5. Lägg under tiden pappadam i mikrovågsugnen och värm i cirka 1 till 2 minuter till brödet blivit uppblåst.
  6. Riv hälften av myntan och bash till en pasta i en mortel. Rör ned yoghurten, pressa i lite citronsaft och krydda med salt och peppar. Pressa sedan den återstående citronsaften i curryblandningen och strö de rivna korianderbladen över curryn. Krydda efter eget tycke och smak.
  7. Servera curryn tillsammans med ris och brödet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*