Vegetarisk mat som kan göra att ditt ansikte ser yngre

Att äta mycket frukt och grönsaker kan ge var och en ett ungdomligt utseende. Detta beror på att frukt och grönsaker är rika på antioxidanter och att de har återfuktande egenskaper. Så om du funderar på att gå till en läkare för ett ansiktslyft eller plastikkirurgi, glöm det. Det är bara att äta de rekommenderade livsmedlen som finns nedan.  Det finns ingen anledning att genomgå dyra och farliga kirurgiska operationer då dessa livsmedel kommer att göra en stor del av arbetet med att få dig att se yngre ut.

Citroner

Citroner kan avgifta och rengöra din lever. Detta bidrar till frisk hud. Pressa lite citronsaft i ditt vatten varje dag och glöm inte att dricka massor av det. Att hålla kroppen väl hydrerad är ett annat viktigt sätt för att se yngre.

Gurkor

Att placera gurkskivor på dina ögonlock är effektivt, men att äta dem råa är ännu bättre. Detta kan ge dig strålande och skimrande hud. Detta beror på att gurkor har komponenter som ökar hudens produktion av kollagen. Kollagenet hjälper till att ta bort rynkor och främjar hudens elasticitet.

Tomater

Det finns en komponent i tomat som kallas lykopen och kan göra så att din hud ser bra ut. Den är också rik på C-vitamin som kan ta bort ansiktets blemmor. Slutligen är det en kraftfull antioxidant och bra på att bota hudskador som orsakats av miljögifter. Om du äter massor av tomat kommer du att märka att dina rynkor kommer att minskas.

Morötter

Morötter är laddade med betakaroten som är bra för huden. Med en rik kost på morötter behöver du inte  utsätta din hy för sol för att få en skimrande hy.

Råa grönsaker

Massor av frukt och grönsaker ger maximal nytta för huden och kroppen när de äts råa. Men om du verkligen föredrar att tillaga dina grönsaker, försök att ånga dem lätt i stället för att steka, grilla eller fritera dina grönsaker. Gör du det kan många vitaminer, mineraler och antioxidanter som finns i grönsakerna försvinna.

Mat som bör undvikas:

För mycket socker

För mycket socker kan skada kollagen och elastin (komponenter som bidrar till yngre hud). Så om du har ett högt sockerintag kommer du att se gammal ut även om du är fortfarande är ung. Bortsett från detta, ökar för mycket socker risken för åldersrelaterade sjukdomar som grå starr, Alzheimers sjukdom, diabetes och hjärtsjukdomar.

Alkoholhaltiga drycker

Alkohol är mycket vätskedrivande och kan dränera fukt från huden. Detta leder till rynkor i förtid. Överdrivet drickande orsaka även att blodkärlen sväller vilket ger hela dig ett svullet utseende.

Stekt mat

Till och med nyttiga grönsaker kan vända sig till att bli din huds fiender när de steks. Stekningen tar bort näringsämnen och andra viktiga komponenter från maten. Det skapar också cancerframkallande ämnen och andra gifter som kan skada huden och den allmänna hälsan på personen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*