Vegetariska fasor: Den negativa effekten av att äta ersättningskött

En vanlig väg in till vegetarism är när en person börjar känna de dåliga effekterna av rött kött, och skräpmat, och blir hälsomedveten. Detta är ett stort beslut, men inte så stort som det en gång var. Idag finns det massor av veggiekorv, veggiehamburgare, veggiekött, veggieköttfärs, Facon (ersättningsbacon) och andra ersättningsköttproduker i våra livsmedelsbutiker. Dessutom smakar dessa produkter väldigt mycket bättre idag än för tio år sedan till exempel. Så övergången från köttätare till vegetarian behöver inte vara så traumatisk och kräver inte lika hård disciplin som det en gång gjorde. Men vad folk inte vet är att ersättningskött på många sätt är lika onyttiga för din kropp som riktigt kött. De är högförädlade och fulla av saker som är rent ut sagt tvivelaktiga.

Hur man producerar ersättningskött

Ersättningskött är gjort av gluten. Det framställs vanligen genom att man blandar mjöl med vatten. Sedan knådas och sköljs degen tills det bara återstår klibbig, elastisk gluten. Därefter lägger man till smaksättning och andra ingredienser. Sedan har man uppnått en produckt som går att tillaga precis som riktig kött. Du kan steka det, lägga det på grillen eller till och med göra en gryta av det.

Gluten är ett klibbigt protein som håller bröd och bakverk tillsammans. Det är tjockt och svårt att smälta. Detta innebär ett stort problem för den stora del av befolkningen som är glutenallergiker. För dem bli intagandet av köttersättning att tunntarmen skadas vilket leder till diarré, kramper, anemi, uppblåsthet och en rad andra problem som fetma, diabetes samt inflammatorisk och autoimmun sjukdom. Kort sagt är en måltid gjord av ersättningskött inte någon välgörare för matsmältningssystemet precis.

Bortsett från gluten innehåller ersättningskött andra skadliga ingredienser såsom artificiella smakämnen, MSG, GMO och andra ingredienser som är svåra att uttala och som framställts i något laboratorium. Alla bidrar till en kortare livslängd. Du kan se vitaminer och mineraler i innehållsförteckningen, det kan smakar mycket bra och du kan uppleva att du både får ha och äta kakan. Men så är det inte. Det är snarare ur askan i elden. Om du verkligen vill få i dig hälsosam vegetarisk kost ät massor av färsk frukt och grönsaker. Det är fortfarande det bästa alternativet.

För dem som är närvarande i övergångsstadiet, fråga din själv, är du verkligen genomgår övergången? Övergång till vad? till sämre kost? Om du är mål är verkligen att vara frisk, sluta äta falska kött och börja lägga till fler vegetabiliska och växtbaserade proteiner i din måltid. Så småningom får du van vid en vegetarisk kost och det finns ingen anledning för dig att genomgå den falska köttet scenen för att komma dit.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*