Vegetariska sätt för att förebygga nariga läppar

Har du torra och nariga läppar? Detta är ännu värre än torr hud. Och detta händer för många av oss speciellt nu när vädret är kallt. Det finns massor av läppbalsam som säljs överallt, dock är de flesta av dem är bara tillfälliga lösningar för torra och nariga läppar Dessa salvor varar inte länge – och för det mesta är de dyra.

För att behålla mjuka och kyssbara läppar måste du hålla dig borta från kemiskt baserade produkter. I stället ska du titta igenom vilka vegetabiliska produkter du har hemma – en, två eller tre av dem kan vara din lösning för att läka dina torra och nariga läppar.

Aloe Vera

Aloe Vera har massor av antioxidanter och andra komponenter som kan läka nariga läppar. Den kan ge rätt fukt och näring dina läppar behöver för att bli mjuka och kyssvänliga. För att använda aloe vera är allt du behöver göra att ha på aloe gel på dina läppar och låt det vara i 25-30 minuter. Genom att låta gelen sitta på dina läppar en stund kommer de absorbera fukt, vitaminer och andra helande fördelar med aloe vera.

Gurka

Gurkor är inte bara för ögonen, det kan också användas för att hjälpa till att minska smärta orsakad av torra/spruckna läppar. Dessutom kan det göra läpparna ljusare. Om du använder gurka för dina läppar så ska du skiva den och låt den svalna i kylskåp i minst 30 minuter. Efter det placerar du den på dina läppar i 30 minuter. Genom att göra gurkmetoden dagligen tar du bort mörker och torrhet i dina läppar.

Avokado

Detta är en av de bästa fuktkrämer för huden och läpparna, varför den ofta läggs i fuktgivande hudprodukter. För att göra din hemmagjorde avokadokräm ska du mosa avokados och helt enkelt lägga det på dina läppar. Låt sitta i 15-30 minuter och skölj sedan med kallt vatten.

Honung och citron

Dessa två är en perfekt kombination för att återfukta huden. Det är också en bra anti-aging för huden. För att använda denna metod är allt du behöver göra att blanda 1 tsk citron och 1 tesked honung. Massage blandningen på dina läppar och lämna det i 30 minuter. Gör detta dagligen under 1 vecka och du kommer att se resultat.

Kokosnöt, olivolja och mandelolja

Dessa naturliga oljor är mycket rika på vitamin E som är bra för huden. Det har också komponenter som kommer att göra att huden och läpparna blir supermjuka. Använd någon av dessa oljor eller blandas ihop dem för bästa resultat. Sätt på före sänggående och låt sitta över natten.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*